tag:blogger.com,1999:blog-5367424679032651122.post1910261221405783049..comments2024-03-09T06:41:52.584+01:00Comments on Mad about Wine: NV, Jacques Selosse "Contraste", ChampagneThomashttp://www.blogger.com/profile/02092972086667650035noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-5367424679032651122.post-51670098044842500492009-09-03T15:24:17.346+02:002009-09-03T15:24:17.346+02:00Ikke det værste sted at nyde sådan en flaske, Nico...Ikke det værste sted at nyde sådan en flaske, Nicolai.<br /><br />;-)<br /><br />/ThomasThomashttps://www.blogger.com/profile/02092972086667650035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5367424679032651122.post-86147418536790798682009-09-03T14:51:42.662+02:002009-09-03T14:51:42.662+02:00Hej Thomas,
Tusind tak for dit uddybende svar. De...Hej Thomas,<br /><br />Tusind tak for dit uddybende svar. Det var lige hvad jeg søgte. Jeg har ikke smagt så meget forskellig champagne, men de gang jeg har fået Selosse, har altid været noget helt specielt. Har også smagt nogle flasker Agrapart "Terroirs", som jeg har været meget begejstre for. <br /><br />I øvrigt er det helt korrekt med antallet af flasker V.O. Der stod nemlig 3600 flasker bag på flasken. Jeg har i øvrigt lagt et par billeder af vinen her: http://www.snakvin.com/foto/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=2<br /><br />//NicolaiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5367424679032651122.post-46550729096308804492009-09-03T11:08:42.825+02:002009-09-03T11:08:42.825+02:00Hej Nicolai – tak for dine rosende ord.
For det f...Hej Nicolai – tak for dine rosende ord.<br /><br />For det første har Selosse byttet rundt på navne og etiketter gennem de sidste 3-4 år. V.O. var før Extra Brut og indikerer allerede lavere brug af dosage. Jeg tror du kan finde udtalelser om, at vinen er helt fri for dosage – det er dog ikke altid helt rigtigt. Det varierer lidt fra kvaliteten af 3 årgange vinen er sammensat af. Typisk vil den svinge mellem 0>>4g/l. Initiale, som før hed BdB, ser lidt mere dosage og udgør i øvrigt 2/3 af den samlede produktion med ca. 34.000 flasker hvis jeg husker korrekt. Der laves vist nok årligt omkring 3.500 flasker V.O. (det står på bagsiden af etiketten)<br /><br />Som jeg forstår det, kommer både Initiale og V.O. fra marker i Avize, Cramant og Oger. Initale kommer fra de lavere liggende dele, hvor V.O. kommer fra de mere stejle marker. Begge er også, som jeg allerede har været inde på, sammensat af 3 forskellige årgange. V.O. ligger typisk og lagrer 3½-4år, hvor Initale får 3 år.<br /><br />V.O. koster ca. 100,- mere og de penge er i mine øjne godt givet ud – det er en fremragende Champagne.<br /><br />Bedste hilsner,<br /><br />/ThomasThomashttps://www.blogger.com/profile/02092972086667650035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5367424679032651122.post-11858395519982324962009-09-03T10:26:27.211+02:002009-09-03T10:26:27.211+02:00Hej Thomas,
Jeg læser jævnligt din blog med stor ...Hej Thomas,<br /><br />Jeg læser jævnligt din blog med stor fornøjelse, og jeg tænker at med din viden om Champagne, må du være den rette at stille følgende spørgsmål. <br />Jeg var i lørdags så heldig at dele en flaske Selosse V.O. (degorgeret okt. 2006) med min kone. Jeg var vældig begejstret for vinen, men jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan den adskiller sig fra hans Brut Initial? Jeg håber du kan hjælpe med et svar.<br /><br />//NicolaiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5367424679032651122.post-47965959196641238822009-08-25T09:32:08.759+02:002009-08-25T09:32:08.759+02:00Hi Thomas
Sounds delicious!!! I haven't taste...Hi Thomas<br /><br />Sounds delicious!!! I haven't tasted it recently but have tried some very good bottles of Initiale lately.<br /><br />Cheers<br />DanDannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5367424679032651122.post-38050815811647913392009-08-25T09:07:06.074+02:002009-08-25T09:07:06.074+02:00Hi David,
Thank you.
I agree – it suits this kin...Hi David,<br /><br />Thank you.<br /><br />I agree – it suits this kind of Champagne to be served around 10-12 degrees.<br /><br />Best from,<br /><br />/ThomasThomashttps://www.blogger.com/profile/02092972086667650035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5367424679032651122.post-89630469860601016642009-08-25T04:54:14.489+02:002009-08-25T04:54:14.489+02:00Hi Thomas,
At what temperature do you drink Selos...Hi Thomas,<br /><br />At what temperature do you drink Selosse wines; I prefer them more around 10-12 degrees celsius which coaxes out the flavours better than colder temps.<br />Love your blog!<br />cheers,<br />David.Anonymousnoreply@blogger.com