tag:blogger.com,1999:blog-5367424679032651122.post247908790290561388..comments2024-03-09T06:41:52.584+01:00Comments on Mad about Wine: 1999 Vilmart "Coeur de Cuvée", ChampagneThomashttp://www.blogger.com/profile/02092972086667650035noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5367424679032651122.post-20540105407226931452010-12-24T10:57:53.878+01:002010-12-24T10:57:53.878+01:00Skaskechampagne er mine ord. Den skal have lidt ti...Skaskechampagne er mine ord. Den skal have lidt tid til at udfolde sig i glasset, som jeg foretrækker er et Riedel Vinum Extreme Champagne. Absolut en af mine favoritter, og har heldigvis en del flasker tilbage af 1999. Den træder helt klart uden for selskabet ved smagninger og er vinøs på en super interessant måde, meget forskellig som Egly Oriets måde at være fyldig på.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5367424679032651122.post-20645359701131244282010-04-29T15:19:14.266+02:002010-04-29T15:19:14.266+02:00Hej Jes,
Jeg står så på den modsatte side af dig,...Hej Jes,<br /><br />Jeg står så på den modsatte side af dig, hvor jeg kun har smagt Creation én gang tidligere og foretrak Coeur de Cuvée bedst. Så det hjælper os jo ikke meget ;-).<br /><br />Det med, at Vilmart skal drikkes ungt er noget jeg også har tænkt lidt over. Både 1997 og 1998 var klart bedst fra frigivelse. Jeg vil vove den påstand at 1997 ikke blive bedre, men 1998 kan være i en sjov fase. ’97 på magnum er derimod vanvittig ung sidst jeg tjekkede den for 1 år siden. 2000 Coeur de Cuvée, som jeg kun har smagt én gang tidligere – er fuldkommen drikkeklar allerede fra frigivelse - en meget eksotisk CdC – med næsten oversøisk Chardonnay præg. Så ja, der kan være noget om snakken. Jeg tror det hænger lidt sammen med at Vilmart er så sindssyg charmerende – med de her ypperlig kælne fadtoner, at det er svært ikke at drikke dem unge, når syren ikke er specielt fremtrædende. <br /><br />Ulrich – you could very well have the perfect plan. I really depends on what you like and how many bottles one have in the cellar. If you have more than 3btls, I would still suggest opening a bottle now. You know me – I will drink them too early as I am always thirsty for Champagne.<br /><br />;-)Thomashttps://www.blogger.com/profile/02092972086667650035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5367424679032651122.post-30143262650194099312010-04-29T12:05:45.548+02:002010-04-29T12:05:45.548+02:00Thanks, Thomas!
I'll leave it for 5-10 more y...Thanks, Thomas!<br /><br />I'll leave it for 5-10 more years for it to lose some of the oak and get more oxidative notes. Once the fruit breaks down a little the acetic acids should make this more interesting and less soft.<br /><br />/UlrichAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5367424679032651122.post-57950815015150748632010-04-28T00:03:21.910+02:002010-04-28T00:03:21.910+02:00Hej Thomas,
Perfekt timet indlæg, da jeg i lørdags...Hej Thomas,<br />Perfekt timet indlæg, da jeg i lørdags drak en flaske Vilmart Cuvee Creation 1999 og har grublet en del over den siden. Fadpræget var også meget tydeligt her (har de fået fornyet mange af deres fade i 99 eller er det stilen?), og mange af de smage og dufte du fremhæver var ligeledes kendetegnende for Cuvee Creation. Min konklusion indtil videre er "hedonist champagne" - ikke den mest komplekse, ranke, mineralske, elegante og finesserige champagne men dødslækker at drikke. Jeg synes klart at den gjorde det bedst i Spiegelaus vintage champagne glas (Authentis) der fokuserede vinen mere - i bourgogneglas fik den faktisk en lidt ærgerlig lugt af urent fad. Har kun smagt Coeur de Cuvee en gang tidligere, men finder den ikke nær så interessant som Creation, og mistænker lidt at det skyldes den større mængde Pinot Noir i Creation der bedre harmonerer med Vilmarts lidt "bassede" stil?? Endvidere virkede vinen ældre end forventet og du var selv overrasket over Coeur de Cuvees udvikling - skal Vilmart helst drikkes relativt ung?<br />Hvad er dine oplevelser Coeur de Cuvee vs Cuvee Creation og Vilmart generelt?<br /><br />Med venlig hilsen, <br />JesJesnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5367424679032651122.post-86841476979106431202010-04-27T19:07:44.588+02:002010-04-27T19:07:44.588+02:00Hey Ulrich,
I will write a TN when I get some tim...Hey Ulrich,<br /><br />I will write a TN when I get some time...shouldn't take that long.<br /><br />Best from,<br />ThomasThomashttps://www.blogger.com/profile/02092972086667650035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5367424679032651122.post-81324789620493603972010-04-27T11:48:11.739+02:002010-04-27T11:48:11.739+02:00Any thoughts on this wine, Thomas? (apart from it ...Any thoughts on this wine, Thomas? (apart from it being very young) <br /><br />/UlrichAnonymousnoreply@blogger.com