Monday, August 10, 2009

2006 Vouette et-Sorbée, "Blanc d'Argile", Champagne


(Disgorgement date 28-10-08)

It’s always nice to have something to look forward to.

2006 Blanc d’Argile is definitely different Champagne compared to 2004 and 2005 vintage. Painful young Champagne at this stage, showing pressed citrus, slate and crushed stony minerality and an extremely slow starter, with staggering high acidity. It’s not a pleaser thing that strokes you with mild touches. The absence of instant juiciness and sweet fruity sensations can at fist be disappointing factor, but there are other patterns that I find fascinating. The definition and tallness of the wine, has reached a much higher level, so it makes me think, that the wine can actually transform into something spectacular. It should be noted, as we drank this Champagne it got better and better – showing a more floral side at the end, but the high acidity and warm slate character on the back palate was constantly there. Cellaring is required – I am guessing 2-3 years.

Glass: Spiegelau Adina white wine.

9 comments:

Barslund said...

Hej Thomas

Ville lige høre. Det Spiegelau Adina hvidvinsglas som du tit bruger når du smager champagne er det det store på 23,3cm/370ml eller det lille på 22cm/305ml?

Mvh/Martin

Barslund said...

Hej igen Thomas

Man kan jo kun købe dem hos Era Ora i DK. Men kan ikke finde ud af ved at se på deres hjemmeside om det er det glas de kalder Ribolla eller Pasitto?

Thomas said...

Hej Martin,

Korrekt – de kan kun købes på Era Ora her i Danmark – under navnet ”Ribolla”.´

Jeg kan lige måle glasset helt nøjagtigt efter når jeg kommer hjem - så du ikke er i tvivl.

;-)

/Thomas

Barslund said...

Thomas,

Tak for hjælpen!
ja, det kan jo ikke være rigtigt at du er den eneste der sidder og smager de ædle dråber af Zalto, Juhlin og Adina.

Thomas said...

Hehe.....

Glas-festen er dog ved at være slut for min del - et glas mere til kollektionen, så smider fruen mig ud af huset (de fylder trods alt en del)

;-)

Barslund said...

Haha-haha!,

Ja, det er noget af det samme her.
Skal lige ha' disse Adina glas og så nogen Zalto Bourgogne, så slutter det også for mig. Der skal jo også være lidt at købe vin for...

Thomas said...

Netop, Martin.

Men GÅ ALDRIG NED PÅ UDSTYRET!!!! ;-)

Altså det glas jeg sidder med her, er hverken det ene eller det andet ;-).

Er du klar?

På http://www.spiegelau.com/ ser du alle Adina glassene. Det glas der hedder "Bordeaux" - hedder "Brunello" på Era Ora (det glas har jeg også) og det er der, som er grunden til, at jeg har taget fejl. Men lillebroren af det glas er faktisk "Red wine" glasset og på Era Ora hedder det Ribolla,

Så det glas jeg hele tiden har kaldt White wine (fordi det er sådan Era Ora bruger det) er faktisk "Red Wine", fordi jeg kan se det er 24,6cm højt.

;-)

/Thomas

Barslund said...

Hey Thomas

Okay, very confusing!
Men tak for dine extra anstrengelser....
Jeg bestiller "Ribolla" glas og satser 100 på at det er de rigtige.
Håber de kan nå at ramme øen inden lørdagens smagning. ;-)

Thomas said...

Hej Martin,

Held og lykke og god smagning.

;-)