Sunday, August 17, 2008

2007 Fanny Sabre, ”Beaune”, Bourgogne Blanc

(Glas: Zalto Burgundy)

24-årige Fanny Sabre – helt ukendt for mig, men et lille glas hos den yderst kompetent Københavnsk importør fik mig til at tage en flaske med hjem. Proppen af, Søndag aften med ungerne om bordet og alt fra Bornholmsk landmåge til tomater i olivenolie, var på bordet. Vinen åbner en kende for simpelt og har svært ved at komme til orde i ungernes pjatten og lystige bordstemning, men langsomt sker der noget i glasset. Åbningen havde et lidt brændt element i næsen, hvilken jeg havde svært ved at associere til svovl, da Fanny Sabre har biodynamiske sovedyr i sengen. Noten ændrer sig da også til en slags brændt hø og langsomt kommer kalkbrud, våde sten, melon og citrusfrugter til. Jeg har det normalt svært med Chardonnay (med mindre der er bobler i ;-) ), men det jeg godt kan lide ved denne vin, er at den er særdeles frisk og slank. Men lidt luft, sætter vinen lidt mere vægt på og en anelse smør og blomster kommer til, den brændte note trækker sig primært lidt i baggrunden og bliver en mere sekundær og integreret del af vinen, som nu har mere vægt. Smagen er, som jeg allerede har været inde på, lækker frisk og har en pæn høj syre. Dette er ikke verdens mest komplekse vin, men for en basis vin i en svær årgang, syntes jeg den er særdeles tiltalende. Glæder mig til at smage de større cuvéer fra Fanny Sabre når de lander på hylderne.

3 comments:

Anonymous said...

"biodynamiske sovedyr i sengen"... he he, og du siger jeg skriver underlige noter :-)

/Dennis

Thomas said...

Hej Dennis,

Jeg kunne ikke lade være – den lå lige til metafor højrebenet.

Jeg kommer til at tænke på Jørgen Leths blog på sporten.dk under Tour de France. Her berettede ham om sammenarbejdet med Jørgen Mader. Hvis du kan finde den er det vanvittig god læsning.

Da Mader i sin iver omtaler Indurain som ”Den brune muskel” bliver Jørgen Leth ringet op af TV2 chefen…”Så stop dog den mand”

;-)

Anonymous said...

Hej. God blog!
Jeg synes dog at din fine anmeldelse ville blive endnu bedre hvis man fik vinens pris.

Mikkel