Tuesday, May 27, 2008

NV Selosse ”Contraste”

NV Selosse ”Contraste”
(Deg: 24/1-2007)
Man bør jo slet drikke Contraste, som den første Champagne – men vi kunne simpelthen ikke modstå muligheden. Det skulle vise sig, at være lidt af en udfordring, da Contraste er en langsom starter og havde en meget olieret kerne af mørke glødende frugter, tung i måsen og typisk ”Selosse style”. Det giver to problemer. For det første tiltaler denne stil mig kun i tilfælde af mad og vin går op (fungerer tit til Ost) og for det andet så foretrækker jeg til enhver tid en sprød og frisk Champagne til at starte med. Da retten ” Goats Cheese Tortelloni with Date Purée, Beurre Noisette, Almonds and Artichokes” kom på bordet, kom magien. Ikke kun matchede Contraste retten til perfektion, men også selve flasken tog nu form. De kødfulde og alt for upræcise stil, blev nu integreret og fra at have været olieret blev Champagne nu karakterfast og helt fabelagtig. Tag ikke fejl, det er stadig en yderst maskulin Champagne, men overhovedet ikke tung at drikke. Selosse er og bliver en ener. Skal du prøve denne sag til en smagning med mange mennesker omkring bordet, så kræver den i princippet dekantering eller længere tid på flaske, så den kan åbne sig.

Kort indtryk fra en middag på http://www.theledbury.com/ - London.

Feb-2008

No comments: